Tid til en ny hvalp?


Åben i poolbaren...  Fra venstre mod højre Yankee, Alfa, Qubec, Echo, Delta, Lima og X-Ray 
For snart tre år siden var Findus og jeg til DM i LP3 på Bornholm. Det gik fint, og da vi havde fået resultater og var på vej ud af banen, så jeg Lone Sommer og Åsa Eriksson fotografere henholdsvis Pizza og Coffee sammen. Der gik ikke mange splitsekunder før jeg vidste hvad der var i gære...

Pizza har Findus trænet med hos Johanna, og er en meget fin tæve mentalt, meget rolig og utrolig god blandt andre hunde (de fleste bordertæver jeg har set, har haft en mere "hysterisk" tilgang til deres omgangsverden)

Coffee har også vist sig fra en meget omgængelig side. Både med tæver og andre hanhunde. 
Så det mentale hos forældrene viser sig i hvert fald at være rigtig godt. Endvidere med god sluk/tændknap. Begge hundene kan arbejde har de vist, alt i alt for det utrænede øje et godt match. 

Så var problemet bare at jeg slet ikke skulle have ny hund i 2017. 

Efter jeg fik Emma lovede jeg hende at hun ikke skulle have flere hvalpe som flytter ind. Emma er en menneske hund, andre hunde siger hende ca. NUL! Og sådan har hun været siden hun var hvalp...på hvalpeholdet i legetiden løb hun rundt og legede at hun hed det som de andre hunde hed, for at spise deres godbidder hos de respektive ejere, lege med de andre hvalpe...not so much..
Emma er stadig frisk, godt 11 år gammel, men ret frisk...hun sover lidt mere, men er med til at træne, hjælper til med opgaver herhjemme, løber stadig gerne en måge op i ny og næ. Hun har ikke haft større helbredsmæssige udfordringer, udover hendes tænder, så jeg regner med at jeg har hende i mange år frem! Heldigvis :-) 

Findus er nu fyldt 6 år, vi går i eliteklassen i DcHs lydighedsprogram, vi håber at kunne kvalificere os til DM i år og til E-turneringen i 2020. 
Vi elsker begge programmet. HØJT! 
Men hvor længe han holder i eliteklassen ved jeg ikke, det tager lidt på hundene at skulle være i form til denne type ironman, selvfølgelig skal de være i form til det. Jeg håber vi får i hvert fald 3 år mere i klassen, men nu må vi se...

At få en ny hund uden at have nogen voksen hunde til at vise vejen frem, virker meget fremmed for mig. Det bliver uanset hvad et stort arbejde med en ny hvalp. Men at hvalpen har nogle vel socialiserede voksne hunde at se op til når der skal trænes alene hjemme, køre bil, m.m. det er bare en stor fordel. Derfor ville jeg vælge en ny hvalp nu her hvor både Emma og Findus er friske, og så må jeg sørge for at have tid til at alle tre får lov at lave det de gerne vil. Og sørge for at skærme Emma som jeg også gjorde, dengang da jeg fik Findus. 

Da jeg fandt ud af dette sammenholdt med at kombinationen fra 2017 skulle gentages her i vinteren 2018/2019, måtte jeg kontakte Lone og på mine blødende knæ bede om at komme på venteliste til en hanhvalp.

Echo
Lige inden jul var Pizza på herrebesøg hos Coffee, jeg så video af dem, ret søde, med fine scoreører på begge to :-P 
Så var det at vente til der blev skannet for bobler i januar...og der var fine bobler, 5 måske 6 bobler..
Pizza voksede, og hun voksede og hun voksede...og endelig, den 20. februar kom hvalpene. Der var egentlig blevet lukket for muligheden for flere hvalpe ved 6 stk...men efter en rum tid meldte endnu en hvalp sin ankomst, den sidste hanhvalp som gjorde at der præcis også blev en til os.

Alfa
Vi fik lov at følge fødslen via Youtube, og selvom jeg var på arbejde den dag, og de fleste pauser blev brugt på at se hvor mange hvalpe der var kommet, og om der var flere på vej.
Så da Lone skrev at der var en til mig blev jeg bare så glad!
X-Ray
 Efter fødslen har vi kunnet følge hvalpene på Ustream i dagtimerne, og selvom det mest har været at se hvalpene sove, har det stadig været sjovt at se deres udvikling de første 2-3 uger.
I søndags gik turen så for første gang ned for at hilse på hvalpene.
Yankee
 Det var super fantastisk at se dem alle sammen i virkeligheden, alle sammen MEGET søde, bløde og fine! Og meget skarpe og store i forhold til det man kan se på webcam. Min plan var at være der i 1/2 -1 time...så da jeg kiggede på uret og opdagede at jeg havde været der i over 2 timer fik jeg hurtigt pakket mig sammen og kom ud..selvom at det var svært at løsrive sig.

Jeg fik taget en del billeder ved besøget. Og lidt "portrætter" af de fire hanner, hvoraf en flytter hjem til os lige inden påske.
Følg med her på bloggen for at se billeder fra kommende besøg, og for at se hvilken hund der får lov at flytte ind her i Ejby.
Mælkedøs Echo på toppen af Delta (den blå tæve)

Kommentarer

Populære opslag